fredag 17. februar 2012

Jammen lenge siden sist gang, gitt!!

Det er vel ikke så mye å si om uteblitt blogging, det har med prioritering å gjøre tenker jeg! Men strikket har jeg faktisk gjord selv om jeg ikke har blogget om det. Nedenfor noen bilder som viser at jeg ikke har ligget fullstendig på latsiden, selv om det alltids kunne vært produsert mer altså:


Fuglemammas omslagsbody fra boka Myk Start av May B. Langhelle. Artig å strikke denne, og særlig når det er til familiens nye barnebarn !!Små nurk skal ikke fryse :-)

her har jeg strikket et par sokker med lang legg og skoform på foten. Strikket i Sandnes Garn sitt mini alpakka-garn. Sitter godt på foten. Sokkene er strikket i ett stykke og felt av sammen under foten, så her er ingen sømmer og ingen monterng. Kanskje jeg kan klare å knote ned oppskriften med tid og stunder.....

 Mer småstrikk til småtroll;

En kollega av meg har også fått barn, og her har jeg strikket et par bleiebukser til henne på bestilling. Hun satser på tøybleier, så bleiebuksene er strikket i Nøstebarn ull med lanolin:

Mønster: Turtle Butt

Mønster: Bubble Bum

Begge mønstrene finnes på Ravelry.


Strikket i Sandnes Garn Mini Alpakka, Mønster fra Reuma Thermal Wolle oppskrftsbok (votter og lue). Mønster på sokkene er fra Dansk Mohair, Baby Støvler.

Litt strikk til strikkeren også:


Lua er et slags gjenbruksprosjekt , min mor begynte på en mohairganser en gang på 80 tallet. Den ble aldri ferdig, men armene var strikket. Lua er altså en halvstrikket (vid) arm som jeg halvverte masketallet på og så sydde sammen bak og i toppen. garnet klør litt da denne mohairtypen er litt "stikkete", men det går greit da jeg ikke klør av ull. Skjerfet er et mønster fra "Strikkeboka" av Gerd Fjellanger.

Så det var en liten oppdatering. Nå er jeg uten strikkeprosjekt og jeg kjenner det kribler etter å starte opp noe nytt, men har ikke klart å bestemme meg enda for hva jeg vil strikke. I tillegg har jeg en stor juleduk som jeg absolutt burde ha brodert ferdig....har holdt på med den i 6 år...mønsteret begynner å bli fillete i kantene og brettene, så der må jeg nok ta en kopi før det blir uleselig. Det er en stor juleduk med korssting på fin lin, motiv er fra Carl Larssons maleri av en jente i rød kjole som bærer ei korg med epler og noen lys i hånda. Veldig fin, så jeg burde absolutt få fingeren ut og bli ferdig....men det er jo så mye artigere å strikke!!!

1 kommentar:

  1. Ja, nå var det på tide med livstegn fra deg! ;-)))
    Kjekt å se at du ikke har ligget på latsida - mye flott og godt og varmt!!!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...