søndag 27. februar 2011

The Jumbo has arrived!

Her er den største heklenålen jeg har sett. Artig variant kan man si. Jeg har teste ut tunisisk hekling i helga, og det var spennende. Jeg måtte slå opp i min gamle håndarbeidsbok som jeg har fått av min mor, for å få noen tips på utførelsen. Oppskriften forutsatte kunnskap om tunisisk hekling, så jeg måtte finne ut mer om det andre steder, i tillegg til boka fant jeg gode steder på nettet, bl. annet denne siden.
Jeg hadde ikke så tykt garn som oppskriften sa, derfor ble mitt skjerf ikke så tett i mønsteret. Jeg brukte en blanding av un-spun lopi og et silketweed garn fra 123knit. her er noen bilder:
Heklenålen som ligger ved siden av mr. Jumbo er størrelse 8 mm, så da får man et inntrykk av hvor stor denne heklenåla er. Kabelen som er festet til heklenåla gjør at man kan hekle veldig brede stykker, man kan visstnok hekle rundt også, men det er jeg litt usikker på hvordan foregår.




Jeg har sydd sammen endene slik at jeg har fått en stor hals som jeg kan snurre tre ganger rundt.

I have tried tunisian crochet with the largest hook ever. I made a cowl from unspun lopi and silk tweed. This will keep me warm, no doubt ! Nice tutorial for tunisian crochet here.

fredag 25. februar 2011

Spill for de som er glad i garn...eller for ungene deres

Sjekk ut dette spillet fra Nintendo Wii: Nok en mulighet for garngale mødre (og fedre) å snikgarnifisere sin barn:

Blir handlet denne helgen !!

Yarn from Nintendo Wii, a must have if you want to get your child to love yarn the virtual way???

tirsdag 22. februar 2011

Strikkefine blomsterbuketter

Jeg var innom TV2 sine nettsider og kom over dette bildet. Her har altså strikkeglade nordmenn bidratt til pynten på blomsterbukettene som deles ut under VM på ski. Synes det varkjempeartig.
Bildet er lånt fra TV2:

Oslo is the host for the World Championship (Ski, Nordic style). Norwegian knitters have contributed to the flowers that are given to the atlets. The orange cuff for the flower boquet is knitted. Cute!

fredag 18. februar 2011

Hooked up

Jeg har akkurat gått til innkjøp av denne tøffe heklenålen for tunisisk hekling, BIG size fra  Raggas Etsy butikk. Gleder meg til den kommer i hus. Har også kjøpt tykt Lopi garn, i en herlig, klar rosa farge.
Ragga driver Knitting Iceland som også arrangerer strikkerturer. Jeg "oppdaget" KI i fjor og hadde lyst å ta meg en tur til Island da, men kom ikke så langt, men iår...håper det kan gå i boks :-).

fredag 11. februar 2011

Drops sjerf til min kjære (ste)datter. Godt og varmt skjerf til den nybakte 20-åringen !!

Strikket i eskimo på tykke pinner, 7 eller 8 mm tror jeg. Synes garnet er mykt og godt, men det virker som det tover seg litt. Håper det ikke blir for mye av det når det har vært i bruk ei stund.

L'Anse Aux Meadows Lace Shawl eller Vinland-sjal

Endelig er jeg ferdig med dette sjalet. Det er strikket i Arwetta Extra Fine Merino, utrolig mykt garn. Det går i sjøgrønne toner, innblandet litt rosa, burgunder, turkis, litt brunt og mosegrønt, mao veldig mye farger. Lurer litt på hvor jeg var når jeg valgte et slikt fargesprakende garn til et sjal i mønsterstrikk. Mønsteret viser jo ikke i det hele tatt. det burde jeg jo visst.. bevisstløs i gjerningsøyeblikket, tror jeg. Mønsteret var vanskelig, og det ble en del feil. Det var vanskelig å rekke opp, så etter litt strev med dette, gav jeg opp, og strikket mønsteret etter beste evne, selv om det ble litt forskjøvet her og der. Siden det ble så mange feil, så var det jo hell i uhell at garnet skjuler mønsteret, he he. Uansett, dette sjalet blir nok et skjerf :-).



I am finally finished with the L'Anse Aux Meadows Lace Shawl from Knit and Knag (Anna Dalvi). I thougth it was quite difficult, and made a lot of errors as I knitted along. I gave up trying to correct them, and will have to use it as a scarf to hide my faults. Also i used a yarn with a lot of colour, very varigated, which hide the pattern and the errors.... I will have to try knitting this shawl again sometime, hopfully with a better result:-)

fredag 4. februar 2011

Ferietur utsatt....

Vi skulle egentlig til Egypt i vinterferien, og alle har gledet seg til det, særlig ungene selvsagt. Nå blir det ingen tur av naturlige årsaker. Vi prøver å motivere oss til en tur til Gran Canaria, men det blir ikke helt det samme... Vi skal iallefall til Egypt ved en annen anledning :-) Nå får vi jo endel penger refundert hvis vi velger å ikke reise til en annen syden destinasjon, så da kan vi kanskje ta noen dager på høyfjellet, og kanskje mor kan øke garnlageret istedet?

Litt på siden

Jeg pusler på med litt knapper også, ved siden av strikkingen og heklingen (kule knapper på Epla). Av og til prøver jeg å kombinere garn og knapper også:





Disse er fine som pynt på en lue eller pannebånd. Eller kanskje på en veske. Rosetten er heklet i mohairgarn,  gammelt  garn fra Jacobsdahl.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Some crochet rosettes with favric covered buttons. I like making buttons for my projects.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...