søndag 30. januar 2011

Strikkebøker

Jeg har noen strikkebøker etter hvert, de siste på lista er disse: Folk Mittens av Marcia Lewandowski, Mostly Mittens av Charlene Schurch, Knitting Sweathers From the Top Down av Cathy Carron, Brave New Knits av Julie Turjoman (fin bok) og sist men ikke minst (jo da den er minst sånn fysisk, he he) It itches av Franklin Habit. Den siste er en bok med tegneserie om strikking og garnhamstring,  mange gjennkjennbare situasjoner der ja.






________________________________________________________________________________

Some new books for my Knitting Library.... Lots of wonderful patterns here, and some funny stuff too :-)

lørdag 29. januar 2011

Nye prosjekter til nydelig garn.....

Jeg kjøper mye garn på impuls, og må finne et prosjekt som passer garnet. Det er ikke alltid like lett. På bildet under er det nederste nøstet dedikert Yarnissimas Spina de Pesce, mens de to øverste søker mønster. Det er Namma-garn fra Ragga. Handlet på etsy. Spennende garn, men det er litt hardt, og vil nok klø litt, så er litt usikker på hva jeg skal strikke. Det er ganske tynt, så kanskje noe "lace"


_________________________________________________________________________________
Like many other yarn lovers I buy yarn at an impulse. Now I seek proper projects for the yarn. The skein at the bottom of the pile is dedicated Yarnissimas, Spina de Pesce. The two other skeins are Iclandic yarn from Ragga. Will probably end up with a lace project, shawl or shawlette.

torsdag 20. januar 2011

På pinnene akkurat nå; Vinland-sjal fra Anna Dalvi

Jeg meldte meg på en sjal KAL i fjor høst hos Knit and Knag. Jeg er ennå ikke ferdig med det første sjalet (av tre), mulig jeg ikke er egnet til å strikke mønster der jeg ikke klarer å memorere mønsteret. Ligger i trening da, så håper at jeg blir ferdig snart, det er mange andre prosjekter som er påbegynt og avsluttet imellomtiden. Garnet som jeg strikker i her er herlig og kjempemykt, Arwetta ekstra fin merino, kjøpt hos 123knit. Bildet gir ikke fargene rettferdighet, de er ikke så grelle i virkeligheten

_____________________________________________________________________________
Last autum I joined a shawl KAL at Knit and Knag. Still working on the first shawl....I am struggling to keep up interest when I'm not able to mermorize the pattern...The yarn though is lovely, Arwetta Extra Fine Merino from 123knit, it is soooo soft.

mandag 17. januar 2011

Arvelig belastet?

...eller bare nødt å gjøre det læreren sier? Uansett så ble jeg varm om hjertet da jeg pakket opp denne julegaven fra min sønn. Denne har han lagd på skolen og som dere ser er det brukt masse garn! Er ikke sikker på hva dette er, men ifølge min sønn er det pynt.


Knapper....

Hva er det egentlig som gjør knapper så fascinerende? Og er det bare vi håndarbeidsgale som elsker knapper? Jeg så denne muggen første gang hos Lucy, og syntes den var stilig. Stor var gleden da jeg fant den samme muggen her hjemme og fra samme produsent. Den måtte bare bli med meg hjem, og gjør nå nytte som pinneholder.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I loved this mug when I first saw it in the attic at Lucys. There is something about buttons, I love them.


Sokkene er ferdige:

onsdag 12. januar 2011

Sokker til guttungen

Jeg liker å bruke opp restegarn på småprosjekter. Guttungen trenger alltid sokker, så jeg har valgt å strikke tå-opp med striper. Jeg har brukt opplegg, tå og hæl fra dette mønsteret. Alltid like inspirerende fra Pinneguri! Jeg valgte striper istedet for ekorn denne gangen, vil nok prøve meg på ekornmønsteret også.
Resultatet ble først noe mislykket og forårsket dermed en liten massakre:

Leggen ble alt for stram! Guttungen fikk den ikke over hæl og vrist, så da fant jeg fram saksa og klippe klippe... Jeg er ikke glad i å rekke opp kan man si..... For å fikse fadesen rakk jeg opp hælen (noe opprekking må man tåle) Strikket en liten kile for å få litt flere masker, og lagde denne versjonen istedet: To rette og to vrange, der hovedfargen er strikket vrangt. Nå gjenstår bare noen cm på leggen på sokk nr 2 så da er sokkene snart i bruk.

tirsdag 11. januar 2011

Søte nøster

Det er flere årsaker til at jeg kjøper garn: Til et spesielt prosjekt, det er godt å ta i og klemme på, fine farger, god lukt  (...ull lukter godt, men ikke når den er våt...), veldig tynt eller veldig tjukt...men disse ble faktisk kjøpt fordi nøstene var så søte....er det rart min mann synes garngalskapen tar litt av?


Garnet heter forøvrig Candy og er fra Svara Fåret.

_______________________________________________________________________________

I buy yarn for a lots of reasons: for a spesific project, nice colour, nice fibres and so on. These skeins I bought just because they looked cute.....

lørdag 8. januar 2011

A knit blog in the making

I want to publish my knitting and hopefully my own patterns in this blog, but as a beginner at this blogging-stuff,  please bear over with me when it comes to lay-out, fancy-gadgets and speed of posting. Hopfully all will improve with time.
_______________________________________________________________________________
Jeg har lyst å blogge om min strikkehobby, og siden jeg prøver å knote ned noen mønstre også, så er jo dette en fin måte å dele de med andre. Vær tålmodig med en nybegynner, ting kommer nok til å ta litt tid i begynnelsen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...